Termő gránátalma fajták

A gránátalmát a legenda szerint Aphroditének köszönhetjük, mert kertészkedéssel is foglalkozott, és elültetett néhányat a fenséges bokrokból Ciprus szigetén, a szegény nép gyönyörűségére.

Kiskertek védett sarkaiban, déli domboldalakon gyakran láthatók szép példányai hazánkban.

Virágai, ritkán érő termései a mediterrán világ pompás üzenetei.

A szubtrópusi gránátalma bokortermetű, esetleg kis fává fejlődő növény.

Az 50—100 cm-es törpe változatok kivételével, magasságuk 1—5 m között változik. Vékony, hajlított, alacsonyan elágazó törzsén sűrű korona helyezkedik el.

A fiatal hajtások és vesszők többé-kevésbé négyélűek, kezdetben zöldes-piros színűek, majd idősebb korban fásodnak, és szürkésbarna, barna színűek lesznek.

A fejlettebb bokrokon tüskeszerű hajtások is megjelennek.

A virágok a hajtások csúcsain jelennek meg; egy közülük rendszerint a hajtás hegyén nyílik.

Egy-egy hajtáson 1—5 virág fejlődik.

Bokrai csaknem minden talajban jól díszlenek.

Mivel a gránátalmának még a zöld teáénál és a vörösboránál is nagyobb az ásványi anyag tartalma, ezért már a történelemben is gyógyászati céllal is felhasználták.

A gránátalma magvait egy kemény bőrszerű héj védi, mely alatt ott bújnak meg a húsos, lédús péppel, gyümölcshússal körülvett magok.

A ropogós textúrában megbújó édes, piros bogyók egészséges és rendkívül tápláló nassolni valók.

Összesen: 5 termék

Punica granatum Parfianca - Gyümölcstermő gránátalma


2-3 méter magas, lombhullató cserje. Virágai narancsos színűek, tavasz végén-nyár elején díszít. Nagyméretű termése piros színű, szeptember-októberben érik. Az egyik legédesebb gyümölcsű gránátalma.   2...

Punica granatum Wonderful - Gyümölcstermő gránátalma


3-3,5 méter magas cserje. Virágai élénk narancs-pirosak. Május-júniusban virágzik. Nagy, lapított, gránátvörös termései ősz elején érnek. Napos, védett helyen fejlődik szépen. 2 literes...

Punica granatum Acco - Gyümölcstermő gránátalma


3-3,5 méter magas cserje. Virágai élénk narancs-pirosak. Május-júniusban virágzik. Korán termőrefordul. Augusztus- szeptember között érik. Termése közepesen nagyméretű, a héj és a magok...

Punica granatum Provance - Gyümölcstermő gránátalma


1,5-2 méter magas cserje. Szimpla virágai élénk narancs-pirosak. Júniustól-augusztusig virágzik. Nagy, gránátvörös termései késő ősszel érnek. Napos, védett helyen fejlődik szépen.

Punica granatum Mollar de Elche - Gyümölcstermő gránátalma


Spanyol eredetű fajta. Sárgás-vörös gyümölcse közepes méretű. A magok édesek és lédúsak. Termése késői érésű, nagyon ízletes, gyakorlatilag mag nélküli. A gránátalma...

Összesen: 5 termék